Budapesten teniszezett Martina Hingis

Óriási érdeklődés közepette zajlott le a második alkalommal megrendezett Magyar Tenisz Napja.

RZ
2015. 02. 07. 18:28
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mialatt a Syma-csarnok A jelű termében a magyar válogatottnak edzést vezényelt Juhász Gábor kapitány, a C csarnokban egy külföldi világsztárral, illetve neves magyar játékosokkal ütögethettek a gyerekek. A teniszpalánták a tizenötszörös Grand Slam-győztes svájci Martina Hingisszel, továbbá a korábbi Fed-kupa-tagok közül Temesvári Andreával, Mandula Petrával, Gáspár Petrával, Gubacsi Zsófiával, Kapros Anikóval, Csurgó Virággal, Marosi Katalinnal és Kuti-Kis Ritával játszhattak néhány labdamenetet minipályán, könnyített labdákkal. A kerekesszékesek és a speciális olimpikonok is tartottak teniszbemutatót Martina Hingisszel.

Szűcs Lajos, a Magyar Tenisz Szövetség elnöke – aki maga is beszállt az ütögetésbe – ezt követően életműdíjat nyújtott át Jákfalvi Bélának, Temesvári Ottónak, Szentirmay Erzsébetnek, Hegedűsné Balogh Bettynek, Szikszay Andrásnak és Balázs Györgynek. Kitüntetést vett át Szávay Ágnes, Hornok Miklós és Droppa Erika is.

Az éppen nem pályán lévő gyerekek a teniszszigeten is kipróbálhatták magukat, aki elvégezte a sportággal kapcsolatos játékos feladatokat, ajándékot kapott.

Martina Hingis az esemény után arról beszélt, hogy már nem vállalna egyes mérkőzést. „A párost és a vegyes párost élvezem, de két szett egyesben már sok lenne. A párosokon kívül csak bemutatókon játszom” – mondta szombati sajtótájékoztatóján a 35 éves sztár, aki nemrég vegyes párosban, az indiai Leander Paesszel diadalmaskodott az Australian Openen. A melbourne-i Grand Slam-tornáról kifejtette, fantasztikus érzés volt sok év után újra a Rod Laver Arenában játszani.

Budapestről szólva a 15-szörös Grand Slam-győztes, korábbi világelső játékos elmondta, tizenkét évesen járt legutóbb itt, és most szép élményekkel távozik. „Szeretek gyerekekkel ütögetni, örülök, hogy a magyar szövetségnek ilyen fontos az utánpótlás. Ráadásul találkozhattam néhány régi baráttal is a WTA-versenyekről” – jelentette ki.

A 2013-ban a sportági Hírességek Csarnokába beválasztott Hingis elmondta, remek formájának a titka az edzések mellett az egészséges életmód – noha pénteken a budapesti vacsora kissé nehézre sikeredett.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.