Csak az arannyal lenne elégedett a világklasszis szépség

Harmadik olimpiai aranyérmével szeretné megkoronázni karrierjét az oroszok világklasszis rúdugrója.

TK
2015. 02. 12. 23:18
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 32 esztendős Iszinbajeva 2013-ban Moszkvában harmadszor is világbajnok lett, azóta azonban nem versenyzett, tavaly júniusban ugyanis megszületett első gyermeke.

Iszinbajeva úgy nyilatkozott: mindent elért már a sportágban, amit csak lehet, de egy újabb aranyérmet nagyon szeretne, és csak azzal lenne elégedett Rio de Janeiróban is.

Az atléta a 2004-es athéni, majd a 2008-as pekingi ötkarikás játékokon győzött, míg 2012-ben Londonban bronzérmet szerzett. Világbajnokságon fedettpályán négyszer, szabadban háromszor szerzett aranyat, és van két Európa-bajnoki elsősége is. Nevéhez 28 világrekord fűződik, és ő volt az első nő, aki átjutott az ötméteres magasságon. Fedettpályán 5,06, szabadtéren pedig 5,01 méterrel világrekorder.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.