Dubaj ütős sejkje, 12 ásszal: Roger Federer

Immár 20:17 az állás Federer javára.

Ch. Gáll András
2015. 02. 28. 21:38
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Roger Federer szinte hibátlan tenisszel 96 perc leforgása alatt 6:3, 7:5-re legyőzte a világelső Novak Dokovicot a dubaji torna döntőjében. A 34. évét taposó svájci veterán profi pályafutása 126. döntőjében 84. viadalát nyerte meg. Örökmérlegét 20:17-re javította a szerb ellen.

Federer mindössze kétszer jutott bréklabdához a mérkőzésen – egyszer az első, egyszer a második játszmában –, és mindkettőt kihasználta. Dokovic hét alkalommal jutott el oda, hogy elvegye ellenfele adogatójátékát, de egyszer sem sikerült neki.

A svájci 12 ászt ütött, ezzel pályafutása során átlépte a 9000-es határt. Kétszer is 15:40-re állt saját szervagémjében, de mindkétszer fordított négy háríthatatlan adogatással.

Az igazi csoda azonban a második szettben jött el, 5:5 után, a 11. gémben. Dokovic 40:0-ra állt, ő adogatott, mégis Federer nyerte a játékot, majd utána hozta a saját szervagémjét, és máris megvolt a meccs. Ilyesmi nem sokszor fordult elő a szerb praxisában.

Federer hetedszer győzött a dubaji tenisztornán.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.