Dzsudzsák és Huszti menedzsere beavat a titokba

Szerdán a MOM Kulturális Központban kerül sor az első Nemzetközi Sportmenedzsment Konferenciára.

2015. 02. 10. 11:58
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Az első Nemzetközi Sportmenedzsment Konferencia szervezésével a tavalyi évben nem kisebb célt tűzünk ki magunk elé, mint hogy létrehozzunk egy, a sport üzleti kérdéseivel foglalkozó, évente megrendezésre kerülő szakmai csúcstalálkozót. A konferencia egy olyan platform, ahol a sportipar alakítói megbeszélik a mindennapjaikat, a jövőt érintő kérdéseket és a legfontosabb szakmai trendeket. A rendezvény azért jött létre, mert – bár időszakosan szerveződtek konferenciák, melyek a sport egy-egy szakmai szegmensét, gazdasági kérdését taglalták – úgy éreztük, hogy hiányzott a sportüzlet valódi fóruma. A konferenciával a szakmai párbeszédet is szerettük volna előmozdítani, mellyel reményeink szerint egy kreatív, intellektuális kalandot indítottunk el” – fogalmaz a rendezvény honlapján Váczi János, Hegyvidék alpolgármestere és Berkes Péter egyetemi docens, marketingszakértő.

A konferencia arra a kérdésre keresi a választ, hogy miért üzlet a sport; a tematikája a sportipar stratégiai, üzleti és kommunikációs kihívásai köré szerveződik. A témákat az előadók több nézőpontból vizsgálják, mint például létesítményhelyzet, szervezeti rendszer, szövetségi és klubmenedzsment, sporttudomány, sportmarketing, sportgazdaság, sport-PR.

Az előadók között lesz többek között Simicskó István (A sport mint stratégiai ágazat az állami szerepvállalás tükrében), Kubatov Gábor, a Ferencvárosi Torna Club elnöke (Labdarúgóstadion-fejlesztések üzleti szemmel) és Kelecsényi Ernő, a Győri Audi ETO KC elnöke (A márkaépítés hatékony útja). A sportoló piacképességének növelése című kerekasztal-beszélgetés – amelyet Petur András moderál – résztvevői Filipovics Vladan (nyitóképünkön), Vörösbaranyi József, Paunoch Péter, Keserű László és Szörnyi Attila játékosügynökök lesznek.

A rendezvény 9 és 13.45 óra között zajlik a MOM Kulturális Központ Kupolatermében (1124 Budapest, Csörsz u. 18.), a részvétel díjtalan, de a regisztráció kötelező az esemény honlapján.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.