Egymillió dolláros fogadást áll a világ legjobbja

Gennagyij Golovkin nem fél feljebb lépni középsúlyból, főképp, ha egymillió dolláros fogadás a tét.

Deák Zsigmond
2015. 02. 24. 16:50
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Gennagyij Golovkin múlt szombaton Monte-Carlóban védte meg a WBC ideiglenes, a WBA és a kisebb jelentőségű IBO világszervezet középsúlyú vb-címeit az angol Martin Murray megsemmisítésével, tovább javítva hibátlan és félelmetes mérlegét (32-0, 29. K.O.).

Ennek ellenére a WBC korábbi középsúlyú rangelsője, az azóta „meghízó\" Julio César Chávez Jr. – szóban legalábbis – nem tart tőle, úgy véli, a 32 éves kazah bunyós a fizikai fölénye nélkül meg van lőve, és éppen ezért egy felsőbb kategóriában már nem tudna érvényesülni. „Az ereje nélkül nem sokat ér. Fogadok egymillió dollárban, hogy kiütöm őt, ha feljön az én kategóriámba és megmérkőzik velem. De először Fonfarával kell elbánnom, aki nagyobb és erősebb is, mint Golovkin” – mondta a 48-1-1-es mérlegű, immár nagyközépsúlyú mexikói.

A középsúly jelenlegi legjobbja nem sokat várt, hamar lecsapott a 29 éves leendő(?) riválisa felajánlotta lehetőségre, legalábbis promótere, a K2 Promotionst képviselő Tom Loeffler nyilatkozata alapján: „Golovkin állja a fogadást, már írhatjuk is a szerződést!” Akárki akármit mond, az amatőrként 2003-ban világbajnok, 2004-ben olimpiai ezüstérmes kazah lenne az esélyesebb.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.