Elvesztettük Phelpst, már nem az, aki volt

Michael Phelps, az eltiltott csodaúszó megnősül.

Ch. Gáll András
2015. 02. 23. 4:55
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Michael Phelps Instagram-üzenetben kürtölte világgá, hogy eljegyezte barátnőjét, Nicole M. Johnsont, akivel négy éve van együtt kisebb-nagyobb megszakításokkal.

Minden idők legeredményesebb sportolója (18 olimpiai bajnoki cím, 22 érem) a hóban hemperegve ölelkezik választottjával. A fotót úszótársa, Allison Schmitt készítette.

Phelps a londoni olimpia után visszavonult, de egy évre rá újrakezdte az edzéseket, mert képtelen volt élni az adrenalin pezsgése nélkül. Régebben már voltak kábítószerügyei, újabban pedig az alkohollal gyűlt meg a baja, tavaly szeptember 30-án részegen vezetett, a rendőrök elkapták, és a bíróság 45 napos elvonókúrára ítélte, miközben a bíró kijelentette: „Ha még egyszer előfordul ilyesmi, börtönbe megy!”

Az Egyesült Államok úszószövetsége március 6-ig felfüggesztette Phelps versenyzési jogát. Phelps célja a riói olimpia, de az idei kazanyi világbajnokságon még nem vehet részt.

Phelps és Johnson kisasszony legutóbb 2012-ben szakított, de tavaly novemberben megint összejöttek, s a napokban már együtt töltötték a Valentin-napot.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.