Évek óta erre vártunk: május 2-án csúcsderbi!

Összehozta az egymás elleni derbit a profi boksz két fenoménja, Floyd Mayweather Jr. és Manny Pacquiao.

Deák Zsigmond
2015. 02. 21. 11:31
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hosszú huzavona után végre hivatalosan is bejelentették az illetékesek, hogy május 2-án összecsap egymással az elmúlt évek súlycsoportoktól független ranglistáinak két éllovasa, a profi boksz állócsillagának számító Floyd Mayweather Jr. és Manny Pacquiao. Egyre több információ lát napvilágot a mérkőzéssel kapcsolatban.

Úgy tűnik, ezúttal egyik fél sem akar a súlyokkal „játszani”, ugyanis a jelenlegi hírek szerint váltósúlyban (147 font – 66,678 kg) méri össze az erejét a két klasszis, a tét pedig az öklözők által birtokolt világbajnoki címek (a WBC és WBA szervezeteké Mayweathernél, a WBO-é Pacquiaónál) lesznek.

A tengerentúli szurkolók számára az egyik legfontosabb kérdés, hogy mind az HBO-n, mind pedig a Showtime csatornán élőben követhető, természetesen előfizetéses (PPV) konstrukcióban elérhető találkozót mennyiért lehet majd megnézni. Egyes pletykák szerint a televíziók a szokottnál jóval magasabb árat akarnak szabni a szinte biztosan rekordnézettséget hozó mérkőzésre.

Azt követően, hogy Mayweather kiposztolta az aláírt szerződést, mindössze negyedóra alatt lefoglalták az érdeklődők az összes szobát és lakosztályt az MGM Grandben, a Las Vegas-i derbi színhelyén. A jegyárakról egyelőre még nincsenek pontos adatok.

A nagyobb volumenű összecsapások esetében megszokhattuk, hogy a szerződésbe a felek belevesznek egy visszavágó opciót. A nagy bevétel miatt ez most is indokoltnak tűnne, de a legutóbbi információk szerint jelenleg csak egy mérkőzésben gondolkodnak az érintettek.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.