Évekig fociztak a hamis sportorvosikkal

Összesen 264 rendbeli magánokirat-hamisítás vétsége miatt emelt vádat a Salgótarjáni Járási Ügyészség.

BLM
2015. 02. 27. 14:08
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bóna Gyula elmondta: a Magyar Labdarúgó Szövetség által szervezett mérkőzéseken igazolt játékosok csak sportorvosi vizsgálatot követően, érvényes sportorvosi engedéllyel léphetnek pályára.

Közölte: a 44 éves férfi Nógrád megye alacsonyabb osztályú labdarúgócsapataihoz közel álló játékosokkal, képviselőkkel, edzővel, elnökökkel állapodott meg abban, hogy a játékosaik sportorvosi engedélyeit úgy érvényesítteti, hogy azoknak nem kell részt venniük orvosi vizsgálaton.

A versenyigazolásokat egy a nyomozás során ismeretlenül maradt személlyel hamisíttatta. A vádlott az igazolásokért játékosonként ezertől háromezer forintig terjedő összegeket kért, és összesen 424 500 forintra tett szert. Bóna Gyula elmondta: a hamisított sportorvosi engedélyeket az érintett labdarúgócsapatok a három bajnoki év alatt 264 alkalommal használták fel, amikor a mérkőzések előtt átadták ellenőrzésre a játékvezetőnek.

A vádlottak a nyomozás során beismerő vallomást tettek. Ellenük a Salgótarjáni Járási Ügyészség pénzbüntetés kiszabását, illetve próbára bocsátást, továbbá a 424 500 forintra vagyonelkobzást indítványozott, és 211 480 forint bűnügyi költség megfizetésére kötelezte őket.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.