Gyertyagyújtással emlékeztek Marian Cozmára

Hat éve gyilkolták meg a Veszprém kézilabdázóját.

RZ
2015. 02. 07. 19:23
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vermes Gábor, a Városi Nyilvánosságért Alapítvány elnöke közölte: az emléktáblát tavaly februárban állíttatták, Marian Cozma halálának ötödik évfordulóján. Céljuk az volt, hogy olyan teret adjanak a veszprémieknek és az ide látogatóknak, ahol méltó módon tudják leróni kegyeletüket.

A rendezvényen részt vett Navracsics Tibor, az Európai Bizottság kulturális, oktatási, ifjúságpolitikai és sportügyi biztosa, Porga Gyula, Veszprém polgármestere és Némedi Lajos, a város alpolgármestere is. Megemlékező beszédet a városban zajló időközi országgyűlési választás kampányidőszaka miatt nem tartottak.

Az MKB Veszprém és a román kézilabda-válogatott  26 éves játékosát 2009. február 8-án késelték halálra egy veszprémi szórakozóhely előtt. A sportoló Városi Nyilvánosságért Alapítvány által készíttetett, járdába süllyesztett bronz emléktábláját tavaly februárban avatták fel a gyilkosság helyszínén, a Virág Benedek utcában.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.