Győzelmet aratott a magyar válogatott Kassán

Egygólos győzelmet aratott a magyar férfivízilabda-válogatott a szlovákok ellen.

MA
2015. 02. 17. 19:55
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A világbajnoki címvédő magyar csapat, amely az elmúlt hét végén az olimpiai bajnok horvátok, továbbá Kanada és az Egyesült Államok gárdája előtt tökéletes mérleggel nyerte meg a budapesti Volvo Kupát, a vl-sorozatban hasonlóképpen sikeres folytatásra, vagyis a szlovákok otthonában is győzelemre készült.

Ehhez képest az első negyedben a hazaiak húztak el 2-0-ra, s bár az egyenlítés a második negyed elején sikerült (2-2), a folytatásban is a szlovákoknál maradt az előny (3-2, 4-3).

Egészen a játékrész végéig, hét másodperccel a nagyszünet előtt ugyanis Szivós Márton hatalmas gólt ragasztott a vendéglátók kapujába (4-4).

A harmadik nyolc percben 6-6-ig fej fej mellett haladtak a csapatok, mígnem Erdélyi Balázs és a duplázó Angyal Dániel is eredményes volt (6-8). Viszont tetemesebb különbségre nem tudott szert tenni a magyar válogatott, amellyel a rendre egygólnyira felzárkózó szlovák együttes tartotta a lépést (7-8, 8-9, 9-10).

A kétszeres olimpiai és kétszeres világbajnok Madaras Norbert löketével lett 9-11, majd a befejező negyed közepén Salamon Ferenc (10-12), utána pedig Varga Dénes jóvoltából maradt kéttalálatnyi a különbség (11-13). A legvégén még gólt szereztek a szlovákok, de ez csak a szépítéshez volt elegendő.

Sikerével százszázalékos maradt Benedek Tibor szövetségi kapitány legénysége, amely a szlovákok újbóli legyőzése előtt egyszer-egyszer diadalmaskodott már a másik két csoporttárs, a románok és a görögök fölött is.

Eredmény, európai selejtező, A csoport, 4. forduló:

Szlovákia–Magyarország 12-13 (2-1, 2-3, 3-5, 5-4)
a góldobók: Polovic, Gyurik 3-3, Famera, Seman 2-2, Zatovic, Balázs 1-1, illetve Vámos 3, Angyal, Német, Salamon 2-2, Szivós, Erdélyi, Madaras, Varga Dénes 1-1

A csoport másik mérkőzésén:

Románia–Görögország 12-18
Az állás: 1. Magyarország 12 pont, 2. Görögország 9, 3. Románia 2, 4. Szlovákia 1

A következő vl-meccsét március 17-én játssza a magyar együttes idegenben a románokkal.

A csoportokból csak az első helyezett kerül be a sorozat szuperdöntőjébe, amelyet június 23. és 28. között rendeznek meg Bergamóban. Az olaszországi finálé győztese kijut a 2016-os riói olimpiára.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.