Győztek Babosék

Babos Tímea és Bondár Anna megnyerte a párost, ezzel a magyarok 3-0-ra legyőzték az osztrákokat.

BLM
2015. 02. 06. 21:21
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tét nélküli páros csata 1 óra 14 percig tartott. Az első szett rövidítésben dőlt el, a másodikban aztán Babos és Bondár is remekül adogatott, s a magyar duó emellett kétszer elnyerte Sandra Klemenschits – a 32 évével a torna legidősebb résztvevője –, illetve Julia Grabner adogatását. (A Babos Tímeával készített interjúnkat itt olvashatja.)

Ez volt a két válogatott első találkozása Fed Kupán.

Eredmény, A csoport:
Magyarország–Ausztria 3-0
Babos Tímea, Bondár Anna–Sandra Klemenschits, Julia Grabner 7:6 (7-2), 6:2
korábban:
Babos Tímea – Patricia Mayr-Achtleitner 1:0-nál Mayr-Achtleitner feladta
Jani Réka–Barbara Haas 7:5, 6:2

A magyarok szombaton délután az 5. helyért csatáznak majd a D csoport másodikjával, azaz a horvátokkal vagy a belgákkal. A négy csoportgyőztes – Szerbia, Nagy-Britannia, Fehéroroszország és várhatóan Horvátország – szombaton a rájátszásban dönt arról, melyik két csapat jut fel a világcsoport II rájátszásába. A csoportok utolsó helyezettjei – Ausztria, Liechtenstein, Portugália és Lettország – arról döntenek, melyik két csapat esik ki az euro-afrikai zóna II. csoportjába.

Szombaton kerül sor másodszor a – közönség számára ingyenes – Magyar Tenisz Napjára is, melynek díszvendége a 15-szörös Grand Slam-győztes svájci Martina Hingis lesz.

Tavaly ugyancsak a SYMA-csarnok adott otthont a csoport tornájának, akkor a Babos Tímea, Jani Réka, Bukta Ágnes, Szlavikovics Szabina összeállítású válogatott teljesítette az elvárásokat azzal, hogy a 16 csapatos versenyben az ötödik helyen végzett. A feljutást Hollandia és Románia harcolta ki.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.