Három magyar már biztos indulhat az Eb-n

Nagy létszámú versennyel indult a Syma-csarnok idei fedett pályás atlétikai sorozata.

FT
2015. 02. 02. 18:15
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A viadalon közel húsz szakosztály atlétája állhatott fel a dobogó tetejére, és külföldről érkezett versenyző is vehetett át aranyérmet. A hagyományos rendezvény lehetőséget adott arra, hogy élvonalbeli atlétáink teljesítsék a nevezési szintet a téli idény fő versenyére, a Prágában március 6. és 8. között megrendezendő fedett pályás Európa-bajnokságra, és két élvonalbeli atlétánk sikerrel is járt. Az elmondása szerint idén főleg a hazai téli versenyeket előtérbe helyező Kazi Tamás a 800 méter ötödik futamában 1:48,96 perces, a súlylökő Márton Anita pedig 17,73 méteres eredménnyel szárnyalta túl a kvalifikációs határt. A fedett pályás Eb-hez tartozik, hogy a szombati, karlsruhei verseny előfutamában Baji Balázs is teljesítette a 60 gáton előírt szintet a 7,72 másodperces idejével.

A tavalyi, zürichi szabadtéri Európa-bajnokságon bronzérmes Márton Anita az alábbi nyilatkozatot adta a magyar szövetség honlapjának: „A téli felkészülésem jól sikerült, decemberben Budapesten és Tatán táboroztunk, januárban pedig Cipruson, meleg éghajlaton tudtam edzeni. Ezen a bajnokságon az volt a cél, hogy az Eb-re szintet lökjek, ami sikerült, így most már csak Prágára készülünk, nem könnyítünk egy verseny kedvéért sem. Az Európa-bajnokságon igazából egy dobogós hely az álmom, aztán remélem, hogy szabadtéren a 19 méter közeli vagy a feletti eredményeket stabilizálni tudom.”

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.