Herr és Müller remeklésével győri diadal

A Győri ETO 26–18-ra győzött Nagybányán, így megszilárdította 2. helyét a BL-középdöntőben.

Ch. Gáll András
2015. 02. 08. 18:05
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A BL-középdöntő 6. fordulójában minden a győriek kezére dolgozott. A svéd Sävehof még péntek este meglepő, 25–22-es győzelmet aratott Metzben, a szombati skandináv rangadón pedig a házigazda Larvik 31–18-ra elintézte a példátlanul tartalékos, a második félidőben már kényszerből cserekapusát is a mezőnyben bevető Viborgot. Így ugyan az egy hete Győrben diadalmas norvégok megléptek, de az ETO második helye sziklaszilárddá vált az üldözőkkel szemben. Pontosabban vasárnap este, épp a nagybányai sikerrel vált azzá.

A győzelem nem minden nehézség nélkül született meg, mert a Baia Marét összekapta a közelmúltban szerződtetett Tone Tiselj, minden idők legsikeresebb szlovén mestere, aki a Krim Ljubljanával BL-t is nyert.

A Baia Maréval azt azért nem fog, legalábbis idén még nem. Sőt, a Győr ellen meccset sem sikerült nyerni, pedig a románok nekiugrottak az ETO-nak. A kapuban Ungureanuval és a brazil világbajnok Arenharttal, és a mezőnyben is hozzájuk mérhető klasszisokkal rendelkező hazaiak az első félidő hajrájáig egy gól távolságból követték a vendégeket, akik szünetre tartalékosan is megléptek 13–9-re. A sérülésből lábadozó norvég kapus, Grimsbo már a pályán is megmutatta magát egy hetes erejéig, Herr Orsolya viszont folyamatosan állta a rohamokat, az első félidőben 50 százalékos hatékonysággal védett, majd a fordulás utáni percekben ezt fokozta is. Susann Müller pedig támadásban hozta azt, amit várnak tőle, a kidőlt brazil klasszis, Amorim hiányában a tőle a német válogatottban látható precizitással termelte a gólokat. Heidi Löke és Kovacsics Anikó remeklése pedig már-már szokásosnak volt mondható.

Összességében is jobban, összeszedettebben teljesített a csapat és a védelem, mint egy hete, a Larvik ellen, a 26–18-as siker magabiztosan, a végére fölényesen született meg. Ennek következtében pedig hat forduló után így áll a 2. csoport: 1. Larvik 12 pont, 2. Győri Audi ETO 10, 3. Viborg 5, 4. Metz 4, 5. Sävehof 3, 6. Baia Mare 2.

Az ETO legközelebb, szombaton a Metz együttesét fogadja, és ha győz, negyeddöntőbe jutása már matematikai ténnyé válhat. Ez persze csak részcél, ezért az igazi kérdés az: sikerülhet-e február utolsó napján felülkerekedni Larvikban, és visszavenni az első helyet? Ha nem, hát nem, elég lenne májusban, a Final Four alkalmával is.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.