Hirdetésben toboroznak a magyar vb-csapatba!

Meglepő felhívás jelent meg pénteken a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség Facebook-oldalán.

2015. 02. 20. 18:55
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Kedves Korcsolyázó! Egy egyedülálló lehetőséget szeretnénk a figyelmedbe ajánlani. Mint talán hallottál róla, 2016-ban Magyarország rendezheti meg a felnőttszinkronkorcsolya-világbajnokságot, melyre a szövetség nem titkolt szándéka egy olyan ütőképes csapat összeállítása, amely képes lehet egy eddig nem látott eredmény elérésére. Ennek most részese lehetsz, ha 2015. július 1-ig betöltöd a 15. életéved, és megfelelő korcsolyaalapokkal rendelkezel” – áll az oldalon, és azt is megtudhatjuk, hogy a gondolkodási idő nem túl hosszú, már jövő szerdán „szintfelmérés” lesz.

Aki szereti a kihívásokat, szívesen kipróbálná magát egy másik korcsolyasportágban, szeretne hazai közönség előtt világbajnokságon a magyar csapat tagjaként jégre lépni és más nemzetközi versenyen is a válogatottban szerepelni, annak nincs más dolga, mint február 25-én, szerdán megjelenni a fővárosi Gyakorló Jégcsarnokban, ahol Dohány Andrea, a többszörös világbajnok svéd csapat edzője megtekinti a vállalkozó kedvűeket. S arra azért még felhívják az érdeklődők figyelmét, hogy a korcsolyájukat ne felejtsék otthon.

A Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség (MOKSZ) honlapjáról megtudhatjuk, a szinkronkorcsolyázást – amelyben 16 fős csapatok összhangban korcsolyázva különböző, művészien kivitelezett formációkat mutatnak be – a Nemzetközi Korcsolyázószövetség (ISU) 1990-ben vette fel szakágai közé. Az első világkupaversenyt 1996 tavaszán Bostonban, az első világbajnokságot pedig 2000-ben Minneapolisban tartották, s itt már jelen voltunk, a magyar színeket a MAC Népstadion csapata képviselte.

A 2008-as, budapesti világbajnokságon válogatottunk – Team Passion – a 14. helyen zárt, azóta is ez a legjobb magyar eredmény, ezt kellene jövőre itthon túlszárnyalni.

Kis ízelítő abból, hogy mit tudnak a legjobbak:

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.