Hoppá! Csődbe ment az egyik Forma–1-es csapat

Mindössze kilenc istálló összesen 18 autója áll majd a rajtrácson a Forma–1-es világbajnokság március 15-i, idénynyitó Ausztrál Nagydíján.

MNO
2015. 02. 06. 10:50
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A csődbe jutott Caterham csütörtökön jelentette be, hogy elárverezi a teljes felszerelését, a másik – még tavaly októberben – csődeljárás alá vont csapat, a Marussia pedig tavalyi autójával, Manor néven el akart ugyan indulni Melbourne-ben, ehhez azonban a mezőny többi tagjának a beleegyezése kellett volna. Bernie Ecclestone, az F1 kereskedelmi jogait birtokló brit üzletember az Independent című napilap pénteki számában azt mondta, három-négy istálló nem járult hozzá ahhoz, amit a Marussia tervezett.

Ennek nyomán minden bizonnyal 18 versenygép alkotja majd a mezőnyt Ausztráliában, ilyen kevés autó legutóbb 1969-ben, Dél-Afrikában állt a rajtrácson.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.