Ibrahimovic csinos vetélytársa győzött 10 km-en

Hatalmas meglepetést hozott a női sífutók 10 kilométeres egyéni szabadstílusú versenye a svédországi Falunben zajló északisí-világbajnokságon.

2015. 02. 24. 15:55
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

No nem az, hogy a hazaiak kedvence, a népszerűség dolgában Zlatan Ibrahimoviccsal vetekedő, kétszeres olimpiai bajnok Charlotte Kalla győzött pályafutása első egyéni vb-aranyát szerezve, hanem az, hogy a legjobb norvég, Heidi Weng huszonkettedikként ért célba.

A címvédő, a szombati 15 kilométeres üldözéses verseny nyertese, Therese Johaug huszonhetedik, a sprintben első, hatszoros olimpiai bajnok Marit Björgen pedig csak harmincegyedik lett.

A norvégok néhány nap alatt nyilván nem felejtettek el sífutni, és az erőállapotuk sem omlott össze. Ismét megmutatkozott, hogy a sífutás nem csupán fizikai, hanem technikai sport is egyben. Az ideális vaxolást, a lécek kezelését olykor nehéz eltalálni, a norvégok így jártak a szakadó havas esőben.

Egy éve Szocsiban is ráfáztak a férfiváltó versenyekor, a favorit csapatuk csak negyedikként ért célba. Petter Northug, a sportág kiemelkedő alakja akkor az alábbi aforizmával szellemeskedett: „A svédek Ibrahimoviccsal is nyertek volna.”

A norvégok betlije Szőcs Emőkét is emlékezetes eredményhez segítette. A hetvenfős mezőnyben a hatvankettedik helyezést bravúrnak semmi esetre sem neveznénk, ám a magyar versenyző 10 kilométeren valószínűleg először és egyben utoljára maradt el csupán bő három perccel Marit Björgentől. Az is egyszeri és megismételhetetlen siker, hogy két amerikai, Jessica Diggins és Caitlin Gregg is felfért a dobogóra.

Piros hó hullott Falunben

Sífutás, női 10 kilométer:
1. Charlotte Kalla (Svédország) 25:08,8 perc
2. Jessica Diggins (Egyesült Államok) 41 másodperc hátrány
3. Caitlin Gregg (Egyesült Államok) 46,9 másodperc hátrány
62. Szőcs Emőke 5:49,5 perc hátrány

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.