Így szurkolnak egy görög kosárlabdameccsen

A hétvége kosárderbijét a két szaloniki klub, a PAOK és az Aris játszotta egymással, ezúttal is fantasztikus hangulatban.

MNO
2015. 02. 09. 14:25
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A két szaloniki csapat közti rivalizálás nem új keletű, és nem csak a futballpályán zajlik, így szombaton is megtelt a csarnok, amikor is a PAOK az Arist fogadta a görög kosárlabda-bajnokság 15. fordulójában. A kiemelt rangadókra Görögországban már nem engednek be vendégszurkolókat, így csak a PAOK fanatikusai láthatták élőben, ahogy a kiváló hangulatban megrendezett találkozón a hazai fekete-fehérek meglepetésre 77–78-as vereséget szenvednek a városi riválistól.

A hazai szurkolók ezúttal is kitettek magukért a csarnokban, görögtüzeket gyújtottak és hatalmas hangerővel biztatták kedvenceiket, bár a győzelembe nem tudták belehajszolni a PAOK kosarasait.

A balkáni kosárlabda-rangadók hangulata egyedülálló, ám a fanatikusok sokszor nem elégednek meg kedvenceik biztatásával, néha a verbális küzdelmet felváltja a fizikai erőszak is, ezért is kezelik rendőri szempontból kiemelt eseményként – általában zárt kapusként – az ilyen mérkőzéseket. Azonban amíg a lelátón csak a szurkolással vannak elfoglalva, addig hihetetlen támogatást adnak csapatuk játékosainak.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.