Így verte meg Knoch Viktor az egész világot

Már a 2006-os téli olimpián is sporttörténelmet írt, és ezt most az erzurumi világkupán is megtette. Videó.

2015. 02. 16. 15:20
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Teljesítményének értékét növeli, hogy a negyed- és az elődöntőben, majd a fináléban is legyőzte a háromszoros olimpiai bajnok kanadai Charles Hamelint, s a négyes döntőben a még váltóban tavaly Szocsiban olimpiai aranyérmes orosz Szemjon Jelisztratovot és az 500-on világbajnok kínai Vu Ta-csingot utasította maga mögé. Így senki sem mondhatja, hogy az első helye „kicsúszott” eredmény lenne! (Amint nyitóképünkön is látszik, a kínai versenyző lett az ezüst-, a kanadai pedig a bronzérmes.)

„Nem is tudom, hol kezdjem. Szeretném megköszönni mindenkinek, aki szurkolt ma vagy gratulált nekem! Szeretném megköszönni azoknak, akik akkor is velem voltak, mikor nem ment úgy, mint ma. (Akadt ebből egy pár év.) Külön köszönöm edzőimnek, edző- és csapattársaimnak, szüleimnek, családtagjaimnak, akik tartották bennem a lelket ezekben az években és a legnehezebb percekben is. Ha egy embert ki kellene emelnem, akkor remélem, senki nem sértődik meg, de testvéremnek, Balázsnak szeretném köszönni, hogy az első perctől ott volt velem, és ha nem is mindig azt mondta, amit az ember hallani szeretett volna, de mindig segített” – írta ki a Facebook-oldalára Knoch Viktor, a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség pedig a videót is megtalálta a fantasztikus magyar sikerről, az 500-as döntőt itt lehet megtekinteni.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.