Jeles állampolgársági vizsga a kanadaitól

A második helyen végzett a magyar jégkorong-válogatott a lengyelországi Torunban a hét végén megrendezett tornán.

2015. 02. 08. 19:31
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Rich Chernomaz szövetségi kapitány csapata a pénteki első meccsén 8–0-ra kiütötte az elmúlt években visszaesett Románia együttesét. Szombaton a lengyel, vasárnap pedig az ukrán válogatottal, tehát két leendő világbajnoki ellenfelével játszott értékmérő mérkőzést. Mindkettő nagy küzdelmet hozott, előbbit a mieink elvesztették 2–0-ra, utóbbit megnyerték 6–5-re.

A lengyelek elleni találkozó pechesen kezdődött, Benk kiállítása miatt a mieink emberhátrányba kerültek, amit a házigazda ki is használt. Ezután több hasonló lehetőséggel Sofronék nem tudtak élni; Chernomaz a meccs végén lehívta Rajna Miklóst, a lengyelek az üres kapuba ütött találattal állították be a 2–0-s végeredményt.

A honosításra váró kanadai Andrew Sarauer ezen az összecsapáson mutatkozott be a magyar válogatottban, másnap aztán már gólt is szerzett. Sőt, a Sofron Istvánnal és Kóger Dániellel alkotott csatársor valósággal szárnyalt. Kóger három góllal és egy gólpasszal, Sofron és Sarauer egy-egy góllal és gólpasszal zárta a hatvan percet.

Pénteken Lengyelország legyőzte Ukrajnát, így a Románia elleni kalkulálható sikerrel megnyerte a tornát, Magyarország lett a második. A magyar válogatott az áprilisi világbajnokságon éppen Ukrajna és Lengyelország ellen játssza a két utolsó meccsét.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.