Jól elvertük a románokat

Kiütéses, 8-0-s győzelmet aratott a magyar jégkorong-válogatott Románia ellen a Torunban zajló torna első napján.

2015. 02. 06. 17:30
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sok gondot nem okozott a nyitómeccsünk, az első harmad utolsó percében Kóger Dániel megszerezte a vezetést, amitől Románia válogatottja szinte összetört, a második harmadban kapott még négyet, és a harmadikban sem volt képes nagyobb ellenállásra, úgyhogy a fiúk ütöttek még hármat.

Elemezni nem igazán van mit. A kezdőkapusunk, Bálizs Bence, ugye, nem kapott gólt, a két Dániel, Kiss és Kóger 2+1-gyel zárt, Sofron István 1+2-vel, Sebők Balázs pedig 3 assziszttal. Tehát az egyéni statisztikák jól mutatnak, és nyilván a végeredmény is, afelől viszont nem lehet kétség, hogy szombaton délután, a házigazda Lengyelország keményebb dió lesz.

Néhány szó az ellenfélről is. Az elmúlt években előfordult, hogy a román válogatott csupa magyar (székely) játékossal állt fel. Ezt a szomszédban – talán érthetően – nehezen viselik, Torunban a román keretben hét román és egy honosított ukrán szerepelt. A csapat tehát ettől nem lett jobb, de legalább nem magyar. Sovány vigasz.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.