Kemény-szavak: Nem dönt romba a budapesti olimpia

A NOB úgy döntött, az olcsóbb és az emberibb olimpia felé lép – emlékeztetett a fontos újításra Kemény Dénes.

Deák Zsigmond
2015. 02. 16. 12:11
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magyar vízilabda-válogatott egykori legendás szakvezetője, a hazai szakszövetség jelenlegi elnöke, az Olimpiai Védnöki Testület tagja a Sport Televízió Mai helyzet című műsorában Dénes Ferenc közgazdásszal együtt nyilatkozott.

Kemény Dénes így fogalmazott: „Az átlagember, pláne a sportszerető, meggyőzhető arról, van értelme a 2024-es játékokat megpályázni. Ez olyan szerencsés időszak, amikor az úthálózatot fejlesztjük, a szállodai kapacitást bővítjük, a hiányzó sportlétesítményeket megépítjük. S majd ezután kiderül, megkapjuk-e az olimpiát. S ha megkapjuk, akkor azokat a sportlétesítményeket, amelyekre nincs igazán szükségünk, felépítjük ideiglenesen.”

A sportvezető emlékeztetett, hogy Londonban az olimpia után a négyezres vízilabda-stadiont darabokban hajóra rakták, és Rióba szállították. Majd a lehetséges magyar 2024-es olimpiai pályázatunk kapcsán azt is kiemelte: „Lehet ez egy olyan olimpia, ami nem dönti romba az ország gazdaságát, hanem sokkal inkább segíti. Arról nem is beszélve, hogy másfél milliárd dollárnyi segítséget kaphatunk a NOB-tól a létesítményekhez, amelyek azért itt maradnak:  „Kell nekünk az olimpia, csak hasznunk lehet belőle.”

Dénes Ferenc közgazdász úgy érzékeltette a friss helyzetet, hogy ezentúl az elképzelések szerint kevésbé gigantomán létesítmények épülnének, mivel csak olyan létesítményeket javasol és támogat a NOB, amelyek hosszú távon fenntarthatóak, és illeszkednek a tágabban vett társadalmi stratégiai fejlesztési tervekhez.
A Mai helyzet vendégei egyetértettek abban, Magyarországnak szüksége van az olimpiára.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.