Ki akar lefutni 50 kilométert egy 72 éves pappal?

Az ötvenhatos kivándorló most fél évig a Budai Ciszterci Szent Imre Gimnázium vendégtanára.

2015. 02. 27. 8:50
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Március 1-jén, vasárnap reggel 8-kor vág neki 50 kilométeres futásának a dallasi pap, Marton Bernát, aki kamaszként szökött ki 1956-ban az Egyesült Államokba – olvasható Magyar Kuríron és a SzemLélek blogon. A cisztercieknél megkezdett, később a (Szent) Margit Gimnáziumban, majd a piaristáknál folytatott tanulmányait a tengerentúlon fejezte be. Idősödő fejjel fedezte fel, hogy egyik hazai osztálytársa milyen komoly politikai karriert futott be – a Facebookon köszöntek újra egymásra Surján Lászlóval. Ugyanezen a közösségi médiafelületen találkozhattunk a hírrel, miszerint közös futásra hív mindenkit a tavasz első vasárnapján az örökifjú szerzetes.

Marton Bernát edzés közben hol szentbeszédeit tervezgeti, hol imádkozik, s a nagy távokat nem tartja nagy dolognak, szerinte kitartás kérdése az egész. Mint az élet. Ahogy Pál apostol fogalmaz: „Futok a kitűzött cél felé, az égi hivatás jutalmáért, amelyre Isten meghívott Krisztusban.” (Fil 3, 14)

A blogon vele készült interjúból kiderül, mi vezette arra egyáltalán, hogy fusson, mit gondol az itteni viszonyokról, például a közhangulatról vagy a magyar oktatás ügyéről is elmondja véleményét.

Interjú vele a Lánchíd Rádióban:

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.