Kitömtük az amerikai vízilabdacsapatot

Tíz góllal legyőzte a magyar férfivízilabda-válogatott az Egyesült Államok legjobbjait.

HZS
2015. 02. 13. 19:40
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A négycsapatos viadalon, amelyet a Szőnyi úti felújított uszodában rendeznek meg, az Egyesült Államok új budapesti nagykövete, Colleen Bell által is buzdított vendégek szerezték meg a vezetést, de Benedek Tibor szövetségi kapitány legénysége már a második akció végén egyenlített Madaras Norbert révén (1–1). Varga Dénes, majd Salamon Ferenc növelte az előnyt (3–1), 3–2 után Salamon és Bedő Krisztián (5–2), amerikai szépítést követően pedig Gór-Nagy Miklós (6–3), végül pedig Vámos Márton jóvoltából nőtt háromgólosra a különbség (7–4).

A tizenegy találatot hozó nyitónegyed után a második nyolc percben sem gyengült a csapatok eredményessége: előbb Bedő és Varga duplázott (9–4), majd a harmadszor is megvillanó Samuels „közbeszólása” után Bátori Bence és a triplázó Salamon alakította 11–5-re az állást. Az első félidő zárásaként esett vendéggól nyomán 11–6-os magyar vezetésnél vonulhattak el a csapatok a nagyszünetre.

A harmadik negyedben a világbajnoki címvédő magyar csapat hatásosan bosszulta meg az amerikaiak hetedik gólját: előbb Vámos volt eredményes, majd Német Toni tornászta fel hattalálatosra a hazai vezetést (13–7). Aztán az előny megduplázása is sikerült Varga Dénesnek köszönhetően, aki igen távolról vette be az amerikai kaput, s még – immár negyedszer – Salamon, majd Angyal Dániel is betalált (16–7).

A befejező játékrész elején, emberelőnynél Bátori lövése ért célt, ezzel tízgólosra nőtt a különbség (17–7). Az alig 18 esztendős Manhercz Krisztián szerezte a 18., később a 20. magyar találatot is, a kettő között pedig az ötödször is eredményes Salamon módosította az állást 19–8-ra. A huszonegyedik hazai találatot a kétszeres olimpiai és kétszeres világbajnok Madaras érte el, az amerikaiaknak legfeljebb az szolgálhatott némi vigaszul, hogy feljöttek 21–11-re, közelebb zárkózniuk azonban nem sikerült.

Az első nap másik mérkőzésén az olimpiai bajnoki címvédő horvátok hat góllal nyertek a kanadaiakkal szemben.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.