Kovacsics elmondta, ki hiányzik neki a legjobban

Jól érzi magát a sok teher alatt, legjobban pedig irányítóként szeret játszani a győri játékos.

TK
2015. 02. 13. 15:41
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Jól bírom a terheket eddig, de ezzel az egész csapat így van szerencsére. Löke, Müller és Sen is nagyot játszik, de az egész mozgatórugója, akinek az eredmények köszönhetőek – ő egyértelműen Ambros Martín edző. Számomra pedig hatalmas fejlődési lehetőség majdnem 60 perceket a pályán lenni, szeretek szélen is, irányítóként is játszani, néha átlövőként is kapok szerepet. A legközelebb a szívemhez az irányító posztja áll egyébként. A válogatottban az Eb-n előre megbeszéltük, hogy szélsőként számítanak rám, de néha úgy éreztem, középen többet tudnék segíteni, kint oldalt túlságosan kiszolgáltatott voltam” – mondta a műsorban a válogatott Kovacsics.

Hozzátette: „Nem edzünk másként a hiányzók miatt, ugyanúgy a védekezésre fektetjük a fő hangsúlyt, miközben a taktikát persze a most játszókra szabja az edzőnk. Ha a hétvégén nyerünk a BL-ben a Metz ellen, utána beleférne némi pontvesztés ugyan, ám még nem tettünk le a csoport megnyeréséről a Larvik elleni vereség ellenére sem. A Final Four elérése kötelező, erre rajtunk kívül a Podgorica, a Larvik és a Szkopje a legesélyesebb. A döntőben pedig bármi lehet majd. A BL a fő cél, ez élvez elsőbbséget, viszont szeretnénk megnyerni a bajnokságot és a Magyar Kupát is.

„Szerkezetben nekem a hiányzók közül talán Amorim és Görbicz hiányzik legjobban. Ugyanakkor nagyon jó érzés a csapat számára, hogy Görbe még mindig lejár közénk edzeni ennyi idős terhesen is, észre sem vesszük rajta; hazai meccseinknél félidőben is segít, tanácsokat ad az öltözőben is” – jelezte a játékos, saját jövőjére is kitérve: „Hogy velem mi lesz, ha visszatérnek a hiányzók? Sokat szeretnék akkor is játszani, van még egy év a szerződésemből, kevesen tudnának rávenni, hogy valaha máshol játsszak, mint a Győrben. Most jól megy, sok lehetőséget kapok, örülnék neki, ha mindig itt maradhatnék, bár még igen fiatal vagyok.”

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.