Ladányi Balázs 39 évesen újabb fontos mérföldkőnél

Hosszú, immár két évtizedes pályafutása újabb emlékezetes állomásához érkezett Ladányi Balázs, a magyar jégkorong egyik legnagyobb alakja. A 39 éves játékos ütötte a Debrecen első gólját a Mol-liga, illetve a magyar bajnokság rájátszásában.

2015. 02. 10. 20:07
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A hajdúsági csapat a kilencvenes évek elején, a sportág amatőr korszakában már szerepelt az ob I-ben, aztán amikor országszerte beköszöntött a fedett pályás korszak, akkor kimaradt, s fokozatosan gyűjtött erőt ahhoz, hogy ismét csatlakozzon a legjobbakhoz.

A döntő lökést az adta, hogy a város korábbi polgármestere, Kósa Lajos közismert hokirajongó; az ő közbenjárásának is köszönhetően húzták fel az új jégcsarnokot, amelyet tavaly adtak át.

A Debrecen Ladányi mellett orosz légiósokkal megerősítve megállta a helyét a Mol-liga alapszakaszában, a nyolc csapatból az ötödik lett. A kiírás értelmében az első két helyezett, a Miskolc és a Debrecen egyből az elődöntőben folytatja majd, előtte a négy közé jutásért a harmadiktól hatodik helyezettek vívnak párharcot az egyik fél második sikeréig Brassó–Debrecen és Érsekújvár–Újpest szereposztásban. Az első meccset az alapszakaszban hátrébb végzett fél, tehát a Debrecen és az Újpest otthonában játszották tegnap, folytatás pénteken és – ha kell – szombaton Brassóban és Érsekújvárott.

A cívisvárosban a hazaiak 2-0-ra elhúztak, a brassóiak már csak szépíteni tudtak, így lett 2-1 a végeredmény. A másik meccs, sokáig úgy tűnt, sokkal simábban alakul. A vendég érsekújváriak 15 perc alatt elléptek 3-0-ra, ám kiütés helyett az UTE a 49. percben egyenlített. A 75. percben ütött találattal – a Mol-liga rájátszásában a hosszabbításban öt perc után nincs szétlövés – mégis az Érsekújvár győzött.

A Fehérvár is megkezdte a szereplését az osztrák bajnokság középszakaszában. Fél óra után még 2-2 volt az állás, a 43. percben is csak 4-3- oda, a végeredmény azonban meggyőző, 7-3-as hazai siker.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.