Marosi Katalin újra pályára lép

A játékos azt tervezi, hogy kedvenc tornáján, a stuttgarti versenyen tér vissza a profi teniszezők közé.

MA
2015. 02. 18. 17:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Székesfehérváron élő és 2013 szeptemberében visszavonult játékos szerdai sajtótájékoztatóján jelentette be döntését.

A 35 éves sportoló elmondta, hogy már terhessége alatt gondolt az újrakezdésre, majd Csaba fia megszületését követően döntött a visszatérés mellett. Hozzátette: év vége óta intenzívebben készül, fizikálisan készen áll az újabb kihívásra, és jelezte szándékát az antidoppingcsoportnak is.

Közölte, hogy annak idején kérte a világranglistapontjainak a „lefagyasztását”, amelyeket maximum két évig őriznek meg, ám a szülést követő egy éven belül újra versenyeznie kell. Ennek érdekében felvette a kapcsolatot néhány játékossal, de még nem dőlt el, párosban kivel fog indulni Stuttgartban.

Marosi Katalin kiemelte: legszívesebben a párosban korábban világelső, azóta szintén gyermeket szült, 38 éves amerikai Liezel Huberrel játszana, de azt is elképzelhetőnek tartja, hogy mindig más partnerrel versenyez majd. Hozzátette: a magyarok közül Babos Tímeával férnének fel a komoly versenyek főtáblájára, de neki francia partnerével van megállapodása erre az esztendőre.

A teniszező legnagyobb álmának a riói olimpiai részvételt nevezte.

Marosi Katalin 1979. november 12-én született Gyergyószentmiklóson. 1985-ben, öt és fél évesen kezdett el teniszezni szülővárosában. Kilencévesen költöztek át szüleivel és bátyjával Magyarországra. Több klubban is megfordult: az Alagi Majorban kezdte, majd Rákoskeresztúron, a Vasasban és a BSE-ben is szerepelt.

Marosi egyesben 393 győzelmet aratott és 297 vereséget szenvedett el, míg párosban 354/288 a mérlege.

Egyesben 15, párosban 31 ITF-tornán győzött. Legjobbjaként 2000 májusában 101. volt egyesben a világranglistán, párosban pedig tavaly májusban a 33. helyen állt. Pályafutása során összesen 721 400 dollár (körülbelül 160 millió forint) pénzdíjat nyert.

Marosi 2000-ben Mandula Petra oldalán negyeddöntős volt a sydneyi olimpián, és párosban háromszor volt finalista WTA-tornán.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.