Másfél évvel amputációja után Kovacevic újra edz

Immár csapatedzéseken is rész vesz a Győr korábbi kosárlabdázója.

2015. 02. 12. 13:10
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Most fejeztem be az első edzésemet a csapatommal, másfél évvel a balesetem után” – osztotta meg a Facebook-oldalán a hírt, s mellé három fotót is csatolt Natasa Kovacevic szerb kosárlabdázó, aki 2013-ban az UNI-Győr játékosaként szenvedett súlyos balesetet, melynek következtében a bal lábát térd alatt amputálni kellett. 2013. szeptember 7-én a Sopronba edzőmérkőzésre tartó győriek busza a 85-ös számú főúton Vitnyéd és Kapuvár között személyautóval ütközött, és az oldalára dőlt. A balesetet a menetiránnyal szembeni oldalra áttérő személyautó okozta.

A balesetben Tapodi Péter, az UNI-Győr klubigazgatója a helyszínen, Fűzy Ákos vezetőedző a kórházban életét vesztette, a busz és a személyautó sofőrje, a csapat gyúrója, valamint tizenkét játékosa megsérült, a legsúlyosabban Natasa Kovacevic. A szerb játékos azonban a baleset után két hónappal már kijelentette, hogy olyan műlábat szeretne, amellyel ismét képes lesz kosárlabdázni. Belgrádba hazatérve tavaly októberben újra kezébe vette a kosárlabdát, tesztelte a protézisét, és elszántságával példát mutatva immár csapatedzéseken is részt vesz.

Natasa Kovacevic a Nemzetközi Kosárlabda-szövetség nagyköveteként egy alapítvány képviseletében rászoruló sportolóknak is segít.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.