Meg se várták a hazai bajnokságot, itt a vb-csapat

Péntektől vasárnapig Budapesten a Marczibányi téri Ormai László csarnokban rendezik meg az ob-t.

2015. 02. 25. 16:50
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A bajnokságon öt számban – férfi és női egyesben, férfi és női párosban, valamint vegyes párosban – avatnak bajnokot. A válogatott játékosok közül mindenki, így az aktuális világranglistán a 17. helyet elfoglaló Póta Georgina is asztalhoz áll. A címvédők férfi egyesben Jakab János, női egyesben Madarász Dóra, férfi párosban a Lindner Ádám, Gerold Gábor, női párosban a Madarász Dóra, Pergel Szandra duó. Vegyes párosban tavaly nem rendeztek versenyt.

A Magyar Asztalitenisz Szövetség (MOATSZ) elnöksége az ob előtt, már szerdán kijelölte az április végén kezdődő egyéni világbajnokságra utazó válogatottat. A grémium egyhangú döntése értelmében Kosiba Dániel, Jakab János, Pattantyús Ádám és Lakatos Tamás, illetve Póta Georgina, Pergel Szandra és Madarász Dóra vehet részt a tornán. (Nyitóképünkön Pergel Szandra és Póta Georgina.) Az edzői csapatot Aranyosi Péter, Somosi Miklós és Téglás Péter alkotja. A világbajnokságra április 26. és május 3. között kerül sor a kínai Szucsouban.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.