Miklós Edit kiesett

A szám olimpiai bajnoka, Anna Fenninger nyerte az alpesisí-világbajnokság nyitóversenyét, a női szuper-óriásműlesiklást.

BLM
2015. 02. 03. 20:52
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az erős szél és havazás miatt a tervezettnél 30 perccel későbbre halasztották a rajtot, és némileg lerövidítették a pályát is. A 25 éves osztrák síző elsősorban a felső szakaszon nyújtott teljesítményének köszönheti sikerét, ugyanis ott jelentős, 33 százados előnyre tett szert, ami a célig folyamatosan csökkent, de végül három századdal megelőzte az addig élen álló címvédőt, a szlovén Tina Mazét. Mögöttük a szám 2009-es világbajnoka, a hazai közönség előtt szereplő Lindsey Vonn lett a harmadik. Fenninger pályafutása második vb-aranyát nyerte, az elsőt 2011-ben szuperkombinációban szerezte.

Miklós Edit a 33-as rajtszámmal indult a 46 fős mezőnyben, a pálya közepéig 2.01 másodperces hátrányt szedett össze, majd egy jobb kanyarnál kisodródott, és nem tudott a pályán maradni, így kiesett.

A magyar csapat esélyeiről itt olvashat.

Eredmények:
női szuper-óriásműlesiklás, világbajnok:
Anna Fenninger (Ausztria) 1:10.29 perc
2. Tina Maze (Szlovénia) 1:10.32
3. Lindsey Vonn (Egyesült Államok) 1:10.44
Miklós Edit kiesett.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.