Nagyon utálnak egy brit férfit a németek

Kevés az esély arra, hogy lesz az idén német nagydíj Bernie Ecclestone szerint.

TK
2015. 02. 03. 2:59
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 84 éves Ecclestone azután nyilatkozott a témában, hogy egy német lap rá hivatkozva közölte, nem lesz az idén Németországban verseny. Az üzletember erre reagálva a Reuters hírügynökségnek kijelentette, valóban nem lát rá sok esélyt jelenleg, ám gyorsan leszögezte, van még idő és dolgoznak azon, hogy megmentsék a futamot.

A németországi futamnak 2008 óta felváltva adott otthont a Hockenheimring és a Nürburgring, a megállapodás értelmében az idén utóbbinak kellett volna vendégül látnia az F1-es mezőnyt július 19-én, egy héttel a magyar nagydíj előtt, ám az már január közepén kiderült, hogy a Nürburgringen biztosan nem lesz futam.

A németországi helyszínekkel az alacsony nézőszám jelenti a legnagyobb problémát: a tavalyi hockenheimi futamon 52 ezren, egy évvel korábban a Nürburgringen pedig mindössze 45 ezer néző volt kint a versenyen.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.