Nem lesz vizes-vb Mexikóban

A visszalépés miatt az országnak 5 millió dollár büntetést kell fizetnie a nemzetközi szövetségnek.

HZS
2015. 02. 18. 20:40
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A lemondás indokául azt hozta fel a közép-amerikai ország sporthivatala, hogy a vb lebonyolításához szükséges pénzösszeg nem áll rendelkezésre. Az egész világbajnokság 100 millió dollárba került volna, de az állami költségvetés nem biztosította ehhez a fedezetet, így pedig a szervezők jobbnak látták a visszalépést.

A lemondás miatt Mexikónak 5 millió dollár büntetést kell fizetnie a nemzetközi szövetségnek, a FINA-nak, viszont további szankciókkal nem kell számolnia, amiért kihátrált.

Guadalajara 2011-ben kapta meg a rendezési jogot. Az idei világbajnokságnak az oroszországi Kazany, a 2019-esnek a dél-koreai Kvangdzsu, a 2021-esnek pedig Budapest ad otthont.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.