Ők az év kézilabdázói

Karabatic a férfiaknál, Amorim a nőknél érdemelte ki az év legjobbjának járó díjat.

HZS
2015. 02. 25. 20:02
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az IHF honlapjának szerdai beszámolója alapján a február 13. és 20. közötti voksoláson több mint 55 ezer szurkoló adta le szavazatát, Karabatic a voksok 33,7 százalékát begyűjtve végzett az élen, a második a dán Mikkel Hansen, a harmadik pedig a szintén francia Thierry Omeyer lett.

Karabatic – aki 2007 után másodszor érdemelte ki ezt az elismerést – tavaly januárban a dániai Európa-bajnokságon vezette győzelemre hazája csapatát, a fináléban éppen a Hansennel felálló házigazdákat ütötte ki az együttes, amely azóta már az év eleji, Katarban rendezett világbajnokságon is diadalmaskodott.

Szintén magabiztosan nyert a térdműtétje után jelenleg lábadozó Amorim, aki a voksok 35,2 százalékát gyűjtötte be. Második lett a román Cristina Neagu, míg a harmadik helyen a szintén győri norvég Heidi Löke végzett. Amorim az elmúlt szezonban megvédte címét a Győrrel a Bajnokok Ligájában, ráadásul őt választották a sorozat legértékesebb játékosának is.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.