Olcsón is lehet majd döntőt nézni Rióban

Az olimpia belépőinek több mint felét tízezer forintnál olcsóbban fogják árulni.

BLM
2015. 02. 04. 17:14
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Donovan Ferreti, a jegyértékesítésért felelős igazgató a játékok honlapjának elmondta: egyebek között a maratonfutásnál, a gyaloglásnál, a hegyikerékpárnál és a hosszútávúszásnál lesznek olyan lelátói részek, amelyekre akár 40 realért lehet majd belépőt kapni. Az országúti kerékpár mezőnyversenyében és időfutamában, valamint triatlonban, súlyemelésben, birkózásban, vitorlázásban, gyeplabdában és ugróasztalban a bajnokavatást már 70 realért testközelből lehet követni. A golf utolsó szakaszára, továbbá az evezés, az íjászat, a vívás és a gyorsasági kajak-kenu számainak döntőjére a legolcsóbb jegy 100 real lesz.

Vannak persze kiemelt finálék: a 100 méteres síkfutás, a férfikosárlabda, a terem- és strandröplabda döntőjére például 350 real a legolcsóbb jegy, de egy-egy jobb belépőért 1200-at is elkérnek. A férfi-labdarúgótorna fináléjára 380 és 900 real közötti összegért lehet bejutni. A megnyitóra 4600 real, a záróünnepségre 3000 a legdrágább és 200 real a legolcsóbb jegy.

Összesen 7,5 millió belépőt adnak ki az olimpiára, ennek több mint a fele, 3,8 millió 100 realnál olcsóbb lesz. A szervezők ezzel szeretnék lehetővé tenni, hogy a játékok elérhetőek legyenek a brazil lakosság számára is.

A szurkolók novembertől regisztrálhattak jegyekért, eddig több mint 174 ezren tették meg. Az értékesítés első szakasza március és május között, a második kör pedig júniusban lesz. Egy érdeklődő több sportágat is bejelölhetett, és a röplabdára – amely a labdarúgás után a második legnépszerűbb Brazíliában – érkezett a legtöbb igény (27 százalék). Amint az a játékok honlapján olvasható, a második a sorban a labdarúgás (21,9 százalék), a harmadik az úszás (21), melyet az atlétika (20,6) és a torna (20,4) követ.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.