Presztízsvereség: Rapport Richárd foghatja a fejét

Rapport Richárd kellemetlen vereséget szenvedett a Gibraltárban zajló rangos nyílt sakkversenyen. A női világbajnok, a kínai Hou Ji-fan győzte le.

2015. 02. 04. 19:45
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Azaz helyesebb lenne úgy fogalmazni, hogy ifjú nagymesterünk önmagát verte meg. Előbb kihagyta a nyeréssel kecsegtető folytatást, majd egyenlő állásban, a 33. lépésben „linkre” tisztet áldozott. Hou néhány nem túl bonyolult húzással elhárította az átlátszó fenyegetést, amivel el is dőlt a parti, Rapport a 40. lépésben feladta a játszmát.

Sajnos Rapportnak a gibraltári torna nem hozza meg az át-, pontosabban betörést a szűk világelitbe. Kilenc forduló után hat pontja van, ha az utolsó játszmáját megnyeri, akkor is csak hét pontja lesz, amivel veszíteni fog az értékszámából.

Ennél nagyobb probléma, hogy az elmúlt egy évben mintha megrekedt volna a fejlődése. Reméljük, ez csak átmeneti gyengélkedés, és a közeljövőben újra értékes skalpokat gyűjt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.