Ráfáztak a trükkös skótok, elvették tőlük az Eb-t

Olyan szponzori megállapodást kötöttek, amely ellentétes az Európai Judo Szövetség érdekeivel.

FT
2015. 02. 15. 10:47
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Az Európai Judo Szövetség azt tapasztalta, hogy a Brit Judo Szövetség nem felel meg az EJU által támasztott követelményeknek, a BJU olyan szponzori megállapodást kötött, amely ellentétes az EJU érdekeivel többszöri figyelmeztetés ellenére. Ezenkívül a BJA az esemény jogdíját is elmulasztotta kifizetni az előírt határidőre, ez önmagában indok a szerződés felmondására. Mindezek alapján az EJU végrehajtó bizottsága egyhangú szavazással úgy döntött, elveszi a rendezés jogát Glasgow-tól, s mielőbb megoldást talál a kontinensbajnokság elvárt színvonalú megrendezésére” – áll az EJU közleményében, amelyre a BJU is reagált.

A brit szövetség kifejti: a kérdéses szponzori szerződést – amelyet az Ultimate Fighting Championship nevű harcművészeti szervezettel kötött – az EJU felszólítására felbontották, a szervezők ezenkívül minden egyéb követelménynek megfelelnek. A BJU vezetői bíznak abban, hogy az EJU döntése még megváltoztatható s Glasgow jó házigazdája lehet az Eb-nek

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.