Rendületlenül Janics Natasára várva

A napokban kirajzanak – illetve van, aki már útnak is indult – a magyar kajak-kenusok úgynevezett meleg vízi edzőtáborba. Kivételt a háromszoros olimpiai bajnok Janics Natasa jelent, aki már augusztus óta Mexikóban készül, s továbbra is bizonytalan, hogy mikor tér haza, hazatér-e egyáltalán.

2015. 02. 20. 12:30
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vízre szállás előtt sajtótájékoztatót tartott péntek délelőtt a Magyar Kajak-kenu Szövetség vezetősége. Ezen elhangzott, Storcz Botond szövetségi kapitány ebben az évben mindent alárendel az olimpiai kvótaszerzésnek. Női kajakban hat, férfikajakban nyolc, kenuban pedig négy riói helyet lehet majd szerezni az augusztusi, milánói világbajnokságon.

Éppen ezért például Londonban hiába oldotta meg csupán öt versenyző a négy női számot, idén mindenképpen meg akarjuk szerezni – s ez hölgyeink esetében azt jelenti, meg is szerezzük – a hat kvótát, még ha ez azzal is jár, hogy valakinek egy számban le kell mondani a világbajnoki indulásról.

Egyesben mindenki készül, de nehéz elképzelni, hogy ötszáz méteren a három éve veretlen Kozák Danutát bárki is legyőzze. A kettes és a négyes összetétele már izgalmasabb. A vb-címvédő Szabó Gabriella, Csipes Tamara párosnak várhatóan a Kárász Anna, Vad Ninetta duó lesz az egyik kihívója. S akkor még ott van Kovács Katalin, Janics Natasa és Fazekas Krisztina.

Fazekas jellemzően az egyest preferálja, így szinte magától adódik, hogy Kovács és Janics újra egymásra találjon. A tájékoztatón megjelent Kovács Kati nem is zárkózott el ettől a lehetőségtől, nem is ő jelenti a bizonytalanságot, hanem Janics Natasa. Aki augusztus óta Mexikóban tartózkodik a férjével, egyben edzőjével, Andro Dusevvel. A Facebookra olykor tesz fel híreket magáról, eszerint elszántan készül, de személyesen senki sem látta, senki sem beszélt vele augusztus óta. Várhatóan hazajön, s elindul a válogatókon, de biztosat majd csak áprilisban mondhatunk.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.