Szülővárosában védheti meg címét kiváló öklözőnk

Március 14-én dől el Szellő Imre és Bozai Gyula között, hogy ki hazánk legjobb cirkálósúlyú profi bokszolója.

Deák Zsigmond
2015. 02. 19. 18:04
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Ferobox Event idén egy új várost kapcsol be a sportág hazai vérkeringésébe, ugyanis a Pest megyei településen még soha nem rendeztek hivatásos ökölvívógálát.

A helyszínválasztás nem véletlen, hisz Cegléd szülöttje az a Szellő Imre, aki amatőrként Európa-bajnoki bronzéremig, valamint olimpiai és vb-ötödik helyig jutott, a hivatásosok között pedig igen gyorsan és meggyőzően jutott a csúcsra a cirkálósúlyúak hazai mezőnyében. Legutóbb tavaly decemberben Budakalászon látványosan kiütötte a szlovák Vladimir Idrányit.

A 31 éves tapasztalt bunyós (mérlege 4-0) a tavaly megszerzett magyar bajnoki övét teszi kockára egy visszavágó keretében, melynek során a korábbi címvédő Bozai Gyulával (13-7-2) csap ismét össze.

Az már előzetesen biztosnak látszik, hogy izgalmakban nem lesz hiány, a két versenyző újra tűzbe borítja majd a szorítót, hasonlóan a tavaly szeptemberi első mérkőzésükhöz. Akkor Szentesen Szellő hatalmas pontfölénnyel diadalmaskodott úgy, hogy az utolsó, 10. menetben padlóztatta is lelkes és kitartó riválisát. Most Cegléden a városi sportcsarnokban ringbe lép még a félnehézsúlyú Baranyi Richárd (9-0), a pehelysúlyú Laki Róbert (7-0), a nehézsúlyú Bogdán Zsolt (8-0), valamint a WBO világszervezet kispehelysúlyú Európa-bajnoka, a szemsérüléséből felépült Bedák Zsolt (23-1) is. A Ferobox-gálát a Duna Televízió élőben sugározza.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.