Ted Ligety történelmet írt

Magyar felmenői is vannak, pénteken ő nyerte a vb óriás-műlesikló számát.

BuL
2015. 02. 14. 7:26
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magyar felmenőkkel rendelkező síző, aki vasárnap bronzérmet nyert a szuperkombinációban, a vb-k történetében sorozatban harmadszor diadalmaskodott ebben a számban, melynek egyúttal olimpiai címvédője is, ez a bravúr pedig még soha senkinek nem sikerült korábban.

A harmincéves versenyző elsősorban a második futamban produkált fantasztikus menetének köszönheti a sikerét, abban ugyanis több mint fél másodperccel mindenkinél gyorsabb volt. Ligety pályafutása ötödik vb-aranyérmét nyerte.

Mögötte a Beaver Creekben már kétszer, a szuperkombinációban és a csapatversenyben győztes osztrák Marcel Hirscher lett a második, ahogy két éve az előző vb-n is. A vk-pontversenyben fölényesen vezető síző az első futam után még vezetett, de végül 45 századdal elmaradt Ligetytől. Harmadikként a szám ötkarikás-bronzérmese, a francia Alexis Pinturault zárt.

A százfős mezőny egyetlen magyar indulója, Farkas Norbert 61. lett az első futamban, így a másodikban már nem síelhetett, mivel ott csak a legjobb 60 indulhatott.

2. Marcel Hirscher (Ausztria) 2:34,61 (1:15,18 / 1:19,43)
3. Alexis Pinturault (Franciaország) 2:35,04 (1:15,41 / 1:19,63)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.