Tizenharmadik lett Miklós Edit

A lesiklóversenyt a szám olimpiai bajnoka, a szlovén Tina Maze nyerte meg.

BLM
2015. 02. 06. 20:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A csíkszeredai születésű Miklós – aki január 24-én a magyar alpesi sízés történetének legjobb helyezését elérve harmadik lett St. Moritzban, világkupaversenyen – a 39 fős mezőnyben ötödikként rajtolt. A pálya elején viszonylag gyorsan siklott, de később egyszer-kétszer nagyot kellett fékeznie, amitől kissé lelassult. A célba érkezéskor nem volt elégedett. Idejével akkor a harmadik helyen állt, később, az esélyesek lesiklását követően a 13. helyre csúszott vissza.

A magyar síelő a keddi szuper-óriásműlesiklásban kiesett.

A pénteki versenyben Maze két századmásodperccel előzte meg az ezüstérmes osztrák Anna Fenningert, akitől három századdal kapott ki kedden.

A harmadik helyen – akárcsak az egy évvel ezelőtti szocsi ötkarikás játékokon, melyen Miklós a hetedik volt – a svájci Lara Gut végzett.

Eredmények (a vb honlapjáról):
női lesiklás, világbajnok:
Tina Maze (Szlovénia) 1:45.89 perc
2. Anna Fenninger (Ausztria) 1:45.91
3. Lara Gut (Svájc) 1:46.23
...13. MIKLÓS EDIT 1:47.53

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.