Új BL-trófeát kaphatnak Görbicz Anitáék

A női Bajnokok Ligája történetének 21. évében új trófeát emelhet fel a győztes csapat.

TK
2015. 02. 09. 19:55
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A női Bajnokok Ligája történetének 21. évében új trófeát emelhet fel a győztes csapat.

A FINAL4 tavalyi elindulását követően döntés született, mely szerint az eseménynek 2016-ig Budapest ad otthont. A szervezők idén pedig arról döntöttek, hogy a budapesti Moholy-Nagy Művészeti Egyetem bevonásával új trófeát készítenek az eseményre. „Nagy várakozással tekintünk az együttműködés elé, és várjuk az első terveket, amelyek a zsűrinek kerülnek átadásra” – nyilatkozta Michael Wiederer, az EHF főtitkára.

Az egyetem hat csapatot vont be a tervezés folyamatába, mindannyian az intézmény korábbi hallgatói. „Nagy megtiszteltetés számunkra az Európai Kézilabda-szövetség felkérése, amellyel Európa egyik legnagyobb sporteseményének is részesei lehetünk. A mi tervezőcsapataink a női Bajnokok Ligája csapataihoz hasonló profizmussal és mérhetetlen lelkesedéssel vágtak bele a munkába – mondta el Fülöp József, az egyetem rektora. – A tervezőink közül néhányan csak pár éve végeztek egyetemünkön, de mindannyian korosztályuk legügyesebb és legtehetségesebb tervezői és képzőművészei.”

A zsűrit az EHF Marketing, az EHF, a Magyar Kézilabda Szövetség és maga az egyetem képviselői alkotják. Az első megmérettetésre márciusban kerül sor, ahol minden csapat bemutatja terveit a bírálóknak. A kiválasztást követően még a 2015-ös négyes döntő előtt bemutatásra kerül az új trófea – írja a Kéziszövetség.hu.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.