Újra a mezőnyben Fa Nándorék

Jó háromnapi új-zélandi kényszerpihenő után visszatért a versenybe a Spirit of Hungary.

MA
2015. 02. 28. 17:18
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A csapat honlapjának szombati híre szerint a megállni kényszerült duó magyar idő szerint kedden, éjfél előtt tíz perccel kötött ki Bluff városánál, ahol az új-zélandi Colman nagybátyja már mindent előkészített a munkálatokhoz.

Eredetileg a két sportember a nagyvitorla fel-, illetve lehúzó szerkezetének meghibásodása miatt döntött a technikai szünet mellett, aztán Új-Zéland felé tartva letört a hajó hátsó négy tőkesúly csavarja közül az egyik, így most azt is pótolták.

A kihajózást követően Fa Nándorék a Horn-fok felé vették az irányt. A honlap szerint szinte pihenés nélkül készítették fel a Spirit of Hungaryt, s noha mindketten elfáradtak, rendkívül elégedettek a hajóval és a javításokkal, örömmel vágnak neki a földkerülő táv második felének.

A versenyben a Bernard Stamm irányította Cheminées Pujoulat vezet, a Spirit of Hungary a hetedik helyen halad, hátránya a hatodik helyezett spanyol Renault Capturhoz képest 1365 tengeri mérföld.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.