Usain Bolt elárulta, mi az utolsó nagy célja

Az idei világbajnokságon és a jövő évi olimpián is triplázna a földkerekség leggyorsabb embere.

FT
2015. 02. 11. 11:25
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A hatszoros olimpiai bajnok jamaicai vágtázó egy New York-i médiaeseményen többek között arról beszélt, hogy furcsa volt számára a tavalyi év – amikor sérülések miatt alig versenyezhetett –, mert a 100 métert uraló amerikai Justin Gatlin került a középpontba. „Ahogy Gatlinről beszéltek, úgy éreztem, mintha visszavonultam volna” – mondta nevetve Bolt, hozzátéve, hogy riválisa nagyszerűen teljesített az előző esztendőben, s most mindenki azt szeretné, ha egymás ellen versenyeznének. „Számomra ez rendben van, mindig is álltam a kihívások elé.”

A 28 éves atléta először hazájában áll rajthoz idén, méghozzá 400 méteren, ám mint mondta, a későbbiekben természetesen a 100 és 200 méterre koncentrál majd. A legfontosabb számára pedig az, hogy még 2017-es visszavonulása előtt 19 másodperc alá vigye a 200 világrekordját.

A riói olimpián egyértelműen az a célja, hogy a 2008-as pekingi és a 2012-es londoni játékokhoz hasonlóan 100-on és 200-on, illetve a jamaicai 4×100 méteres váltóval is aranyérmes legyen. Boltnak világos tervei vannak a pályafutásával kapcsolatban. Mint mondta, erős a nyomás rajta, hogy a riói játékok után még egy évet fusson, így a 2017-es vb-n vélhetőleg ott lesz, ám azt követően már senki sem tudja majd rábeszélni a folytatásra.

A jelenleg a világ egyik legismertebb sportolója idei versenyeiről nem sokat árult el, ám a párizsi Gyémánt Liga szervezői szerdán bejelentették, hogy náluk július 4-én biztosan indul majd Bolt, méghozzá 100 méteren.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.