Válogatottunk kacagtatóan könnyű csoportban

Férfipólósaink csoportellenfelei a vb-n a kazahok, az argentinok és a dél-afrikaiak. A neheze utána jön.

Ch. Gáll András
2015. 02. 12. 14:25
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A címvédőként az első kalapba kiemelt magyar férfiválogatott szövetségi kapitánya, Benedek Tibor okkal jegyezte meg előzetesen, hogy igazán az a fontos, kikkel kerülhetünk egy ágra a csoportmérkőzések után a július 26-a és augusztus 8-a közötti vb-n. Afelől ugyanis szemernyi kétség sem lehet, hogy a magyarok bejutnak az egyenes kieséses szakaszba, ám valóban az a kérdés, kikkel találkozhatnak a nyolcad-, a negyed- és az elődöntőben. Különösen azok után, hogy fiaink a csütörtök kora délutáni lausanne-i sorsolás eredményeként gyakorlatilag a csoportkört is a felkészülési időszak meghosszabbításának tekinthetik.

Vargáék ugyanis a kazahokkal, az argentinokkal és a dél-afrikaiakkal alkotnak egy kvartettet, tehát ténynek vehetjük, hogy elsőként zárnak, és így mindjárt a negyeddöntőbe kerülnek. Onnan pedig remélhetőleg az elődöntőbe, ahol – ha a lebonyolítás a szokásos marad – az A és a C csoport első helyezettje nézhet szembe egymással, azaz létrejönne a magyar–horvát rangadó.

Másnak azért már hamarabb kijut a jóból, például az igen kiélezett B csoportban, ahol az Egyesült Államok, Olaszország, Görögország, Oroszország alkotta négyes tülekedik majd.

A nőknél Merész András csapatát Kína, Oroszország és Franciaország mellé osztották be. A továbbjutás itt sem foroghat veszélyben, és az első hely sem elérhetetlen, de keményen meg kell küzdeni érte, a továbbiakkal pedig egyelőre legfeljebb a jóslás szintjén foglalkozhatnánk.

A férficsoportok:

A: Horvátország, Brazília, Kanada, Kína
B: Egyesült Államok, Olaszország, Görögország, Oroszország
C: Magyarország, Kazahsztán, Argentína, Dél-afrikai Köztársaság
D: Szerbia, Ausztrália, Montenegró, Japán

A női csoportok:

A: Spanyolország, Kanada, Új-Zéland, Kazahsztán
B: Ausztrália, Hollandia, Görögország, Dél-afrikai Köztársaság
C: Egyesült Államok, Olaszország, Brazília, Japán
D: Kína, Magyarország, Oroszország, Franciaország

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.