Veszprémi lottó ötös, szegedi balszerencse

Az MKB-MVM Veszprém a Naturhouse La Rioját, a Pick Szeged a Rhein-Neckar Löwent kapta a BL-nyolcaddöntőben.

Ch. Gáll András
2015. 02. 24. 12:20
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Annyi megátkozott sorsolás után végre egyszer rámosolygott Fortuna az MKB-MVM Veszprémre, hiszen a három szóba jöhető rivális közül a legkedvezőbbet, a spanyol Naturhouse La Rioját kapta a BL-nyolcaddöntőben. Momir Ilics, a tavalyi BL-sorozat gólkirálya előzetesen éppen ezt a vágyát fogalmazta meg a Telekom Sporthír Szolgálatnak nyilatkozva, ekképpen: „Ha úgy mennének a dolgok, ahogy a kívánságokat teljesítő rádióműsorban szokott, én a magam részéről a Naturhouse La Rioját kérném a következő ellenfélnek, amelynek tudása egyelőre még messze jár az FC Barcelonáétól. A legkevésbé barátságos párosítás természetesen az lenne, ha a szinte már ugyanannyira német, mint északi – dán és svéd – címvédő Flensburggal hozna össze bennünket a sors, amely tavaly három egymást követő negyeddöntős búcsú után jutott el a csúcsra.”

Nos, a logronói gárda valóban messze van a Barcelonától, bár két legismertebb játékosa éppen a katalánoknál szerezte hírnevét: Albert Rocas, a klasszis jobbszélső és Ruben Garabaya, a 201 centi magas, 108 kilós beállós. A klub egy-egy dán, svéd és brazil légióst foglalkoztat, és az A csoportban, ahol negyedikként zárt, egyetlen „hőstette” a Paris Saint-Germaint 35–33-as legyőzése volt.

A Mol-Pick Szeged ellenben belehúzott, a harmadikok közül a legerősebb Rhein-Neckar Löwent fogta ki. Ez még akkor is igaz, ha a mannheimiek eddig alulteljesítettek, a C csoport második helyét például a Vardar Szkopjétól otthon kapott 35–28-as pofonnal veszítették el. Ám vigyázat, tavaly decemberben 32–25-re elintézték a Veszprémet, igaz, a magyarok számára az már nem volt élet-halál meccs. Ez most a szegedieknek az lesz, legalábbis akkor, ha be akarnak jutni a negyeddöntőbe. A Neckar partiak bevethetik a világ egyik legjobb kapusát, a dán Niklas Landint, a számos skandináv légiós közül Magyarországon is megfordult a norvég beállós, Bjarte Myrhol, de a német Uwe Gensheimer, Patrick Groetzki és a spanyol Gedeon Guardiola neve is mindenütt jól cseng. A szegediek és a mannheimiek eddigi közös BL-múltja sem túl kedvező, hisz mindkét találkozás német sikerrel zárult. Persze, mondhatjuk, március második és harmadik hétvégéjén itt az idő a szépítésre.

A mezőny erősségére jellemző, hogy már a nyolcaddöntőben létrejön a tavaly májusi BL-finálé ismétlése, a Kiel–Flensburg csúcsrangadó.

A teljes párosítás a következő:
Naturhouse La Rioja–MKB-MVM Veszprém
Montpellier–Kielce
Aalborg–Barcelona
Flensburg–Kiel
Dunkerque–Paris Saint-Germain
Wisla Plock–Vardar Szkopje
Rhein-Neckar Löwen–Mol-Pick Szeged
HC Zagreb–Kolding

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.