Világcsúcsot úszott, mégsem jutott be a döntőbe

A Sarasotában zajló öttusa-világkupán Logan Storie minden idők legjobb sportági eredményét úszta 200 méteren.

Deák Zsigmond
2015. 02. 20. 8:09
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az új világcsúcs 1:53.72 perc – 50 méteres medencében ennél gyorsabban még nem repesztett 200 méteren senki a modern pentatlon bő százéves történetében.

Tegyük hozzá, egyrészt az egynapos lebonyolítás bevezetése előtt még hosszabb távok dívtak, másrészt a regnáló gyorsúszóvilágcsúcs ezen a távon a férfiaknál 1:42.00 perc a német Paul Biedermann révén. Ez természetesen nem von le semmit az amerikai öttusázó, Logan Storie érdemeiből, aki a brit James Cooke sportági rekordját (1:54.25) adta át a múltnak.

Ám a modern pentatlon nem csak a vizes megméretésből áll, ahogy az ezen az összetett sportágat reklámozó kisfilmen is látható:

Ezek után is érdekes azért, hogy Storie bravúrja ellenére nem jutott be a világkupa-sorozat sarasotai nyitányának 36-os döntőjébe, mert a vívásban és a kombinációban gyengébben teljesített (a selejtezőben nincs lovaglás). Szerencsére a két magyar résztvevővel nem esett meg hasonló, Kasza Róbert az A csoport 9., Demeter Gergely a B csoport 7. helyéről lett finalista.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.