Westbrook zsákolás közben lefejelte a palánkot

Legalább 95 cm a súlypontemelkedése!

Ch. Gáll András
2015. 02. 17. 6:05
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Russell Westbrook 41 pontjával csupán egyetlen egységgel maradt el a legendás Wilt Chamberlaintől a hétfő hajnali NBA All-Star-mérkőzésen a New York-i Madison Square Gardenben. Ez már önmagában észbontó – meg is kapta érte az MVP-címet –, az viszont még inkább, hogy az egyik zsákolása közben beleverte a fejét a palánk aljába!

Chris Paul, a Los Angeles Clippers irányítója dobta fel a labdát egy úgynevezett alley-oop zsákolásra, Westbrook, az Oklahoma City Thunder playmakere a levegőben fél kézzel elkapta, és röptében bevágta a gyűrűbe. Közben azonban beverte a fejét a tábla aljába.

Ahhoz, hogy értékelni tudjuk a mutatványt, nem árt, ha ismerjük a Long Beach-i kosaras testmagasságát: nem egy 210 centis centerről beszélünk, hanem egy 190 centis irányítóról!

Mármost, a gyűrű tíz láb (305 cm) magasan van, oda sem egyszerű behúzni a labdát – egy átlagembernek nem is megy –, de lefejelni a kosárpalánk 9 láb 4 hüvelyk (285 cm) magasságban lévő alsó peremét, nos, ez szinte felfoghatatlan.

Westbrook hobbiból nem zsákol, csak meccsen

Russell Westbrook súlypontemelkedése legalább 95 centiméter, mivel a feje tetejének 285 cm magasan kellett lennie az ütközéskor. 285–190=95.

Westbrookot megkérdezték a meccs után, miért nem indult a zsákolóversenyen.

„Én csak akkor zsákolok, ha áll előttem egy ellenfél, aki megpróbál ebben megakadályozni ” – hangzott az öntudatos válasz.

A félelmetes lefejelős zsákolás egy másik szögből:

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.