A meccs előtt rúgták ki a Fradit gyalázó edzőt

A metzi BL-rangadó előtt menesztették a tavaly a Fradit súlyosan megbántó Dalmosét.

Ch. Gáll András
2015. 03. 01. 10:14
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ha nem is a legszebb öröm a káröröm, de a magyar kézilabda hívei valószínűleg nem vágnak eret magukon amiatt, hogy kitelt Dalmose mester becsülete. Ő volt ugyanis az, aki a KEK tavalyi negyeddöntőjében a második félidő közepén a Viborg kispadjánál fekvőtámaszozni kezdett, amikor együttese tízgólos vezetést szerzett a Ferencvárossal szemben. A Viborg aztán később a kupát is megnyerte, Dalmose pedig szombaton újabb mutatványt vezethetett elő, ha volt hozzá kedve: lemehetett hídba.

A klub vezérkara tudniillik úgy határozott, hogy azonnali hatállyal meneszti. A Viborg zsinórban öt vereséget szenvedett, hármat a dán bajnokságban, kettőt a Bajnokok Ligájában, utóbbi kettő különösen fájdalmas volt. Előbb Larvikban kapott ki 31–18-ra a sérülések miatt cserejátékos nélkül felálló csapat, majd saját otthonában verte 31–30-ra a Baia Mare, azaz a Nagybánya. Ezzel a negyeddöntőbe jutás is veszélybe került, a vasárnapi, metzi rangadó roppantul felértékelődött.

Ezért is igen kockázatos lépés, hogy azt megelőzően egy nappal mutattak ajtót Dalmosénak, amit Niolai Norup klubigazgató így indokolt: „A közelmúltban nagyon eltávolodtak egymástól az edző és a játékosok, és mostanra úgy tűnik, már lehetetlen áthidalni a köztük lévő szakadékot. Tudjuk, hogy nagyon nehéz szezon áll Christian és a csapat mögött, ez vezethetett idáig.”

Tűzoltó jelleggel a Viborgban korábban már tevékenykedő, tapasztalt Lars Friis Hansent nevezték ki Dalmose utódjául, neki kell megragadnia a még nem is egészen veszett fejsze nyelét.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.