Belesérült az ünneplésbe, nem tudta folytatni

Egy arany- és két ezüstérem válogatottunk mérlege a kötöttfogású birkózók magyar nagydíjának első napján.

Deák Zsigmond
2015. 03. 07. 19:38
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Minden idők legnépesebb kötöttfogású magyar nagydíjának, Polyák Imre-emlékversenyének szombati napján négy súlycsoport, százhuszonnyolc versenyző állt rajthoz, köztük tizennégy magyar.

A mieink közül hárman is fináléba jutottak. A 130 kilogrammosok között a junior-világbajnok Lám Bálint fehérorosz és szerb ellenfél felülmúlása után az elődöntőben két vállra fektette az olimpiai bronzérmes litván Mindaugas Mizgaitist, de az ezt követő ünneplésben megsérült, kifordult a bokája, így nem tudott kiállni a házi döntőre.

A másik ágon ugyanis a duplán hazai szőnyegen versenyző, szombathelyi Ligeti Dániel – aki eredendően szabadfogású, sőt ott Eb-ezüst- és bronzérmes – menetelt végig, az elődöntőben a kétszeres világbajnok észt klasszist, Heiki Nabit verte meg.

A harmadik magyar finalista a tavalyi Eb-ötödik Szabó László volt, aki szlovák, horvát, iráni, majd litván birkózót felülmúlva jutott a végső csatáig. A másik ágról némi meglepetésre a szerb színekben induló, 22 éves Nemes Viktor került be, ő többek között a grúzok olimpiai bronzérmesét, Ilija Gulbatasvilit győzte le. Aztán a döntőben Szabót is 5-4-re, így egy arany- és két ezüstérem az első napi piros-fehér-zöld mérleg. Vasárnap hasonlóra számíthatunk.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.