Eldugják a számológépet a Fradi játékosai elől

Thomas Doll tréner nem beszél a bajnoki címről, szerinte a realitások talaján állva ösztönözhetőek a játékosok.

BuL
2015. 03. 05. 15:24
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Tizenegy pont a hátrányunk és 12 meccs van hátra. Olyan cél kell, ami megvalósítható. Ötödikként kezdtük a tavaszt, jelenleg a negyedik helyen állunk, és jó lenne még egy picit előrelépni, illetve első lépésként megnyerni a szombati mérkőzésünket” – mondta a német szakember csütörtökön, a klub hagyományteremtő céllal megrendezett sajtótájékoztatóján.

Doll szerint abban kellene javulnia együttesének, hogy jobban kezdje a meccseket, mint ősszel, illetve egygólos előnynél le tudja zárni a találkozókat. Utóbbihoz a szakember szerint arra van szükség, hogy higgadtabbak legyenek a támadások befejezésénél, ez azért is fontos, mert egygólos hátrányból bármelyik rivális felállhat. Doll ugyanakkor pozitívumként értékelte, hogy a Ferencváros rendre sok helyzetet alakít ki.

A soron következő, Győr elleni mérkőzésről úgy vélekedett: két jó csapat találkozik majd egymással, ezért izgalmas meccsre számít. Az ellenfél legfőbb erényeként a gyorsaságot említette, s azt mondta, vigyázniuk kell a labdavesztésekkel, illetve az abból induló kontratámadásokkal. Kiemelte, hogy bár ősszel a Ferencváros 1-0-ra nyert a Győr ellen, abban a sikerben Dibusz Dénes kapusnak nagy szerepe volt, a második félidőben ugyanis nagy nyomás nehezedett a kapujára.

A válogatott hálóőr szerint mostanra már összeszokott a védelem, így a két idei tétmérkőzésen alig volt dolga. A télen éppen Győrből igazolt Varga Roland azt mondta, nem beszélt korábbi csapattársaival, akikkel csak a lefújás után találkozik majd. A támadó saját bevallása szerint ugyanúgy készül, mint bármelyik összecsapásra, de nagyon várja a Győr elleni meccset.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.