Éppen a magyar bajnokot hagyták ki a vb-csapatból

Fazekas Péter a nagy menetelése során három olyan versenyzőt is legyőzött, aki utazik a tavaszi vb-re. Ő nem.

2015. 03. 01. 19:35
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tavaly év végi nagy sikerű, a Körcsarnok lelátóit teljesen megtöltő Generációk Csatája gála ötletgazdája és egyik főszervezője, Fazekas Péter (nyitóképünkön) a hét végén a Marczibányi téri Ormai László-csarnokban a pingpongasztalokon is jól ügyködött. A 2004-es, a 2005-ös és a 2012-es sikere után negyedszer lett egyéniben magyar bajnok, emellett férfi párosban Kosiba Dániellel is győzött, vegyes párosban pedig Varga Tímeával a dobogó második fokára állhatott.

Egyéniben a nyolc között Lakatos Tamást 4:0-ra, az elődöntőben Kosibát 4:1-re, a döntőben Jakab Jánost 4:3-ra verte, így a vb-re utazó négy játékosunk között hármat is legyőzött. A negyediket, Pattantyús Ádámot a másik ág elődöntőjében Jakab verte meg 4:0-ra. Fazekas tavaly negyedszer nyerte meg a Top 12 bajnokságot, de a válogatottba a jelek szerint 34 évesen már nem fér be. Pedig az ellenpéldához nem kell messzire menni, a londoni olimpiát megjárt, s a világranglistán legjobb magyar férfi versenyzőként a 83. helyen álló Pattantyús 37 esztendős.

A magyar bajnokságot a nőknél a papírformának megfelelően a világranglistán 17. helyezett Póta Georgina nyerte, a döntőben 4:0-ra győzte le Madarász Dórát. Fazekashoz hasonlóan Póta is negyedszer lett magyar bajnok egyéniben. Női párosban a Pergel Szandra–Madarász Dóra, vegyes párosban a Szudi Ádám–Pergel Szandra duó diadalmaskodott.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.